Ga naar de inhoud

Verwijderen verstandskiezen

Verstandskiezen hebben meestal weinig nut en veroorzaken vaak problemen.

Vaak is er onvoldoende ruimte in de kaak en is de verstandskies (gedeeltelijk) bedekt met tandvlees. Dit maakt het reinigen niet goed mogelijk. Hierdoor kan de kies die juist tegen een verstandskies aanligt, beschadigd worden. Bovendien kan het tandvlees erboven ontstoken raken, resulterend in pijn, zwelling en een onaangename smaak. Daarom is het soms noodzakelijk om verstandskiezen te verwijderen.

Wanneer is het nodig om verstandskiezen te laten verwijderen?
De verwijdering van verstandskiezen wordt bij voorkeur uitgevoerd tussen de leeftijd van 15 en 25 jaar. Op deze manier kunnen problemen worden voorkomen en is er nog geen schade aan het tandvlees of aangrenzende kiezen opgetreden. Bovendien is het verwijderen op jonge leeftijd gemakkelijker en verloopt het genezingsproces beter.

Verstandskiezen verwijderen bij Missiehuis Kliniek
Bij aankomst meldt u zich aan bij de receptie. Daar zal een van onze medewerkers u naar de wachtruimte wijzen, waar u opgehaald zult worden. Het kan zijn dat er eerst een röntgenfoto gemaakt moet worden om de volledige verstandskies en de omliggende structuren in de kaak in beeld te brengen.

Voor het verwijderen van uw verstandskiezen bij Missiehuis Kliniek heeft u een verwijsbrief nodig van uw tandarts of huisarts. Hebben wij deze verwijsbrief in ons bezit, dan kunt u een afspraak maken via onze receptie, tel. 0229-304 600.