Ga naar de inhoud

Implantaten

Vervangen van tanden of kiezen door implantaten

Mist u één, meerdere of zelfs al uw tanden en kiezen? Belemmert het u om vrijuit te praten, lachen en eten? Dan kan een implantaat mogelijk de oplossing voor u zijn.

Wat is een implantaat?
Een implantaat kan het beste worden omschreven als een kunstmatige wortel. Het vervangt een ontbrekende tandwortel en wordt als een schroef in de kaak geplaatst. Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijke materialen zoals titanium, soms met een keramische laag. Ze hebben een diameter van ongeveer vier millimeter en zijn tien tot zestien millimeter lang. De implantaten worden onder lokale verdoving in de kaak geplaatst. Ze bieden een stevige basis voor het bevestigen van een kroon, brug of overkappingsprothese (klikgebit).

Hoe verloopt de behandeling ?
Bij aankomst meldt u zich aan bij de receptie. Daar zal een van onze medewerkers u naar de wachtruimte wijzen, waar u opgehaald zult worden. Bij een implantaatbehandeling brengt onze specialist eerst lokale verdoving aan en maakt vervolgens het tandvlees los op de plaatsen waar de implantaten moeten komen. Hierdoor wordt het kaakbot zichtbaar. Vervolgens boort de specialist een gaatje in het kaakbot en schroeft het implantaat in dit gaatje. Daarna wordt het tandvlees weer gehecht.

De napijn na een implantaatbehandeling is over het algemeen minimaal. Na de behandeling volgt een rustperiode van drie tot zes maanden, zodat het bot aan het implantaat kan vastgroeien. Gedurende deze periode mogen de implantaten niet worden belast. Na de rustperiode kunnen verschillende prothesen op het implantaat worden geplaatst. Onze specialisten kunnen u hierover informeren tijdens een vrijblijvend consult.

Voor deze behandeling heeft u een verwijzing van uw eigen tandarts nodig .

Wat zijn de kosten van een implantaat?
De kosten van een implantaat zijn afhankelijk van de omvang van de behandeling en uw ziektekostenverzekering. In sommige gevallen kunt u de kosten declareren, afhankelijk van uw verzekering. Het is raadzaam om vooraf bij uw verzekeraar te informeren om onverwachte verrassingen te voorkomen. Tijdens een eerste consult kunnen wij u een behandeladvies en bijbehorende begroting geven.

Voor implantologie heeft u een verwijsbrief nodig van uw tandarts of huisarts. Hebben wij deze verwijsbrief in ons bezit, dan kunt u een afspraak maken via onze receptie, tel. 0229-304 600.