Ga naar de inhoud

Angst voor een tandheelkundige behandeling?

kies voor een behandeling onder sedatie

Bent u een angstpatiënt en overweegt u een behandeling onder sedatie? Bij Missiehuis Kliniek begrijpen we dat medische ingrepen angst en spanning kunnen veroorzaken. Daarom bieden wij speciaal voor angstpatiënten behandelingen onder sedatie aan. Waarbij onplezierig onderzoek of behandeling zonder bewuste ervaring wordt ondergaan en daardoor als acceptabel wordt ervaren.

Wat is sedatie?
Sedatie is een medische techniek waarbij uw bewustzijn wordt verlaagd met behulp van medicijnen. Dit gebeurt door middel van toediening via een infuusnaaldje in uw hand of arm. Het doel van sedatie is om u in een ontspannen toestand te brengen, zodat u de behandeling niet bewust meemaakt en zo min mogelijk ongemak ervaart. U wordt slaperig en suf, waardoor de stress, angst en spanning worden verminderd. De ingreep kan daardoor ook makkelijker plaatsvinden.

Equalitas
Bij Missiehuis Kliniek werken we samen met zorgbedrijf Equalitas, dat ruime ervaring heeft in het toepassen van sedatie in ziekenhuizen en privéklinieken. Dit stelt ons in staat om angstpatiënten een veilige en effectieve sedatiebehandeling aan te bieden. Het sedatieteam, bestaande uit een ervaren anesthesist en anesthesiemedewerker, zal tijdens de hele procedure uw vitale functies nauwlettend bewaken.

Voordeel van sedatie
Het grote voordeel van sedatie ten opzichte van narcose is dat het minder ingrijpend is. Hierdoor zijn de bijwerkingen en het herstelproces ook minder belastend. Na de behandeling wordt u naar een uitslaapruimte gebracht, waar u rustig kunt bijkomen. Het kan zijn dat u zich nog wat vermoeid voelt na de sedatie, maar dit is normaal en zal snel verminderen.

Wanneer wordt sedatie toegepast?
Sedatie is geschikt voor verschillende soorten medische ingrepen, van kleine behandelingen tot meer uitgebreide procedures. Het is een effectieve oplossing voor angstpatiënten die de behandeling zonder angst en pijn willen ondergaan. Onze sedatietechnieken zijn speciaal ontworpen om een comfortabele en stressvrije ervaring te bieden.

Heeft u vragen over de sedatiebehandeling of wilt u meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met onze praktijk. Onze specialisten staan klaar om u uitgebreid advies te geven en al uw vragen te beantwoorden. We streven ernaar om angstpatiënten de zorg en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben, zodat ze met vertrouwen en gemoedsrust de behandeling kunnen ondergaan.

Neem  contact op met onze kliniek via tel. 0229-304 600. U kunt ook het contactformulier invullen, dan nemen wij contact met u op.