Ga naar de inhoud

Klikgebit

Het klikgebit, een goed alternatief voor het kunstgebit

In Nederland dragen ongeveer drie miljoen mensen een kunstgebit, waarvan bijna één op de drie problemen ondervindt met hun kunstgebit. Het belangrijkste probleem is dat de onderprothese los gaat zitten als gevolg van het slinken van de onderkaak. Dit bemoeilijkt het eten, drinken, praten en lachen aanzienlijk. Gelukkig kan het slinken van de kaak grotendeels worden voorkomen door de wortels van enkele tanden of kiezen in de kaak te behouden.

Een stevige klik en het klikgebit zit vast!
Een alternatief voor een traditioneel kunstgebit is een overkappingsprothese, ook wel bekend als een klikgebit. Een overkappingsprothese is een kunstgebit dat stevig vastklikt op twee implantaten. In veel gevallen kunnen de implantaten in de onderkaak worden geplaatst, waar ze door het tandvlees heen steken om de prothese houvast te bieden.
Hierdoor zit het klikgebit veel steviger en stabiel in de mond. Het behouden van de natuurlijke tandwortels is hierbij niet nodig. Een goed passend kunstgebit kan verschillende lichamelijke klachten voorkomen, zoals chronische maagklachten, hoofdpijn en verminderde eetlust. Bovendien zorgt een goed zittend gebitsprothese ervoor dat iemand zich zelfverzekerder voelt in het sociale leven.

Voordelen van het klikgebit

  • Veel vaster en stabieler dan normaal kunstgebit
  • Voorkomt vervelende klachten zoals chronische maagklachten, hoofdpijn en slechte eetlust.

Voor een implantologie heeft u een verwijsbrief nodig van uw tandarts, tandprotheticus of huisarts. Hebben wij deze verwijsbrief in ons bezit, dan kunt u een afspraak maken via onze receptie, tel. 0229-304 600.